A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal kedden hallgatja meg Schlecht Csabát annak a feljelentésnek kapcsán, amelyet ismeretlen tettesek ellen tett az őt ért hamis vádak miatt.

Schlecht Csaba jogi képviselője elmondta: a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal – amelyhez azért került az ügy, mert több SZDSZ-es országgyűlési képviselőt is érinthet – feljelentés- kiegészítésként arról hallgatja meg ügyfelét, hogy tudomása szerint ki és mivel vádolta őt meg hamisan. Várhatóan ez után döntik majd el, hogy elrendelik-e a nyomozást.

Hozzátette: Schlecht Csaba a feljelentést azért ismeretlen tettesek ellen tette, mert a feljelentőket ugyan ismeri, de csak a teljes nyomozati anyagból derül ki pontosan, hogy ki vádolta meg hamisan.

Futó Barnabás a Kuncze Gábor szabad demokrata politikus ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt tett feljelentés kapcsán elmondta: az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság az eljárást felfüggesztette, amíg nem születik döntés az Országgyűlésben a képviselő mentelmi jogáról.Jelezte: tudomásuk szerint a mentelmi bizottság keddhez egy hétre tárgyalja az ügyet, és azután teszi meg ajánlását.

A feljelentés hátteréről szólva hozzáfűzte: Kuncze Gábor a Napkelte szeptember 18-i adásában áfacsalással vádolta Schlecht Csabát.