A Magyar Szocialista Párt szerint a Magyar ATV most pénteki Sajtóklubja becsületsértést, uszítást kimerítő minősítéseket engedett meg magának. Ezért az ellenzéki part az ORTT-ez fordul.

Az MSZP közleménye szerint a sajtóklub legutóbbi adása a hazai politikai közbeszéd mélypontját jelenti, amit nem lehet szó nélkül hagyni. A műsor szereplői – köztük közszolgálati televíziós vezető Bayer Zsolt, valamint egy olyan újságíró, akire közszolgálati televíziósok képzését bízták Lovas István -, a magyar televíziózás történetében eddig példátlan kirohanásokat, a becsületsértés és az uszítás fogalmát kimerítő minősítéseket engedtek meg maguknak. A nekik nem tetsző ellenzéki politikusokat “rohadt, gyilkos gazembereknek”, “mocsadék utolsó állatoknak”, “gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékoknak”, Horn Gyulát “büdös bunkó, angyalföldi prolinak” nevezték, akiknek az 1956-os megemlékezések megzavarása miatt “nem megsértődni kell, hanem elmenni a büdös francba örökre, és nagyon örülni, hogy nem lógnak a lámpavason”.

A műsorban meglobogtatták azt a szalagot, amelyet a szocialista képviselőcsoport sírkertben elhelyezett koszorújáról téptek le. A halálra ítélt Mécs Imrét azzal rágalmazták meg, hogy hozzájárult mások felakasztásához, “nem hős, azt kapta, amit megérdemelt”. Mindezek után éppen ők igényelték “az alantas, mocskos hazudozást” megtiltó új médiatörvény létrehozását a reményeik szerint 2002-ben kialakuló kétharmados jobboldali többségtől – teszi hozzá az MSZP. Az MSZP nem kíván ezen a szinten vitát folytatni, de fel kívánnak lépni a közbeszéd színvonalának lealacsonyítása, a rágalmazás, a gyűlöletszítás, a becsületsértés ellen. Az MSZP ezért az ORTT Panaszbizottságához fordul.