Elfogták kedden Szlovákiában a magyar állampolgárságú Bittera László Istvánt, akit a magyar rendőrség többszöri postarablás, a szlovák rendőrség pedig legalább három szlovákiai bankrablás miatt már hosszabb ideje körözött.

A 39 éves budapesti lakos a múlt héten, Rozsnyó közelében egy akciófilmbe illő autós üldözés közben csúszott ki a szlovák rendőrség kezéből: gépkocsiját elhagyva eltűnt a bétléri erdőben. A kocsiban a rendőrök revolvert, géppisztolyt, közel ezer lőszert és egy cserépedényben nagy mennyiségű pénzt: hatszázezer szlovák koronát, hatszáz amerikai dollárt, kilencezer német márkát, negyvenezer osztrák schillinget és tizenötezer cseh koronát találtak. Szlovákiában Bitterát azzal gyanúsítják, hogy egy, már korábban rendőrkézre került társával júliusban az Érsekújvárhoz közeli Naszvadon, szeptemberben Szécsmezőn (Secovská Polianka), két hete pedig Tornalján követett el fegyveres bankrablást.

Az egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsított Bitterát kedden egy Vágsellye melletti falusi házban, rajtaütéssel fogták el az álarcos rendőri különítmény tagjai – erősítette meg Jaroslav Spisiak, az országos rendőrfőkapitány helyettese. Mint közölte, a gyanúsított bírósági felelősségre vonása majd attól függően – vagy Magyarországon, vagy Szlovákiában – történik meg, hogy a két ország közötti jogsegély-egyezmény értelmében az érintett országok hogyan tudnak megállapodni.