Tánczos Gábor a perbeszédek közben megint rosszul lett – epilepsziás rohamot kapott -, ezért perét ismét elnapolták. A bíróság igazságügyi elmeszakértő véleményét kéri a vádlott állapotáról.

A pert csak a szakértői vizsgálat befejeződése után folytatják. A Legfelsőbb Bíróság a tervek szerint ma hirdetett volna végső ítéletet a körmendi gyermekgyilkosság ügyében. Az orvos szerint Tánczos Gábornak epilepsziás rohama volt, azért lett rosszul, majd ájult el a tárgyalóterem ajtajában. A vádlott előzőleg őreinek jelezte: rosszul van, ezért elkezdték kivezetni a média képviselőivel és joghallgatókkal zsúfolásig telt helyiségből. A múlt héten is hasonló helyzet állt elő, akkor a bíróság elnapolta a tárgyalást, és e hét keddjére tűzte ki az ítélethirdetés időpontját.

Az ügyvéd folytatta a múlt héten félbeszakadt perbeszédét, és a vádlott felmentését kérte, mert szerinte a hanyag bűnjelkezelés és az ellentmondó vallomások miatt nem bizonyítható egyértelműen Tánczos Gábor bűnössége. A védelem azzal indokolja, hogy az áldozat ruházatán a vádlott ruhájából származó anyagmintákat találtak, hogy együtt tárolták a bűnjelként lefoglalt ruhákat együtt szállították. Tánczos védője felhívta a bíróság figyelmét az áldozat édesapjának ellentmondó vallomásaira hazaérkezésének idejével, illetve a holttest megtalálásakor tanúsított viselkedésével kapcsolatban. Az ügyész perbeszédében – amelyet a vádlott rosszulléte miatt félbe kellett szakítania – az elsőfokú ítélet helybenhagyását javasolta a Legfelsőbb Bíróságnak, azaz azt, hogy újból mondják ki bűnösségét minden vádpontban. Tánczos Gábort első fokon az új eljárás keretében 13 év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyész szerint nem bizonyítható a hanyag bűnjelkezelés, ennek alapján Tánczosról sem lehet kijelenteni, hogy ártatlan.

A vádlott édesanyja a Tánczos Gábor rosszulléte miatt bekövetkezett szünetben azt bizonygatta, hogy fia ártatlan. Ezt alátámasztandó mappába ragasztott, újságokból kivágott képeket, főcímeket mutogatott. Kisebb pánikot okozott a rendészek körében, amikor a hölgy – hogy bizonyítsa a hanyag bűnjelkezelést – zacskóba forrasztott késeket és borotvát mutatott a körülötte összecsődült kameráknak. Azt nem tudni, hogy a vágóeszközöket milyen módon csempészte be a bíróság szigorúan őrzött épületébe. A bíróság igyekezett elérni, hogy a délutánra halasztott tárgyaláson kisebb legyen a teremben zsúfoltság – délelőtt feltehetőleg a helyiség rossz, elhasznált levegője is hozzájárult Tánczos rosszullétéhez, hiába tartottak az ügyészi beszéd előtt húsz perces szünetet. A levegősebb körülmények biztosításának érdekében megpróbálták a nagyszámú érdeklődő joghallgatót távol tartani – sikertelenül.