Parlamenti vitanapot indítványoztak a szocialisták az Országimázs Központ ténykedéséről. Az MSZP szerint a vitanapra december közepén kerülhet sor.

Az MSZP politikai vitanapot kezdeményez az Országimázs Központ tevékenységéről mondta Keller László frakcióvezető-helyettes az [origo]-nak. A házszabályban előírt számú képviselő aláírásával ellátott indítványt a hét elején nyújtották be a házelnöknek.
Az Országimázs Központ ténykedése folyamatosan kritikák alatt állt, az utóbbi időszakban pedig kifejezetten fideszes pártpropagandát folytat állami hivatalként, közpénzen magyarázta Keller László. A házszabály szerint a politikai vitát az Országgyűlésnek az indítvány benyújtásától számított tizennégy napon túl és huszonnyolc napont belül kell megtartania. A vitának az időkerete négy óránál kevesebb nem lehet. A politikai vita a kormány nyilatkozatával kezdődik, és a kormány viszontválaszával zárul. A szocialista frakció számításai szerint még az idén, december 13-14-e körül tarthatják meg a rendkívüli parlamenti ülést.