Szabadlábra helyezte Tasnádi Péter egyik társát, a több mint két éve előzetes letartóztatásban lévő negyedrendű vádlottat csütörtökön a Tasnádi ellen bűnszervezet létrehozása és más súlyos, részben erőszakos, részben gazdasági jellegű bűncselekmények miatt folyó büntetőperben az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság (PMB).

A vádlott az ügyészség szerint a Tasnádi által létrehozott és irányított bűnszervezet tagja volt és erőszakos bűncselekményeket követett el. Korábban arra hivatkozással kérték a védők Tasnádi és három társa szabadlábra helyezését, hogy a bizonyítás lényegében befejeződött, így az előzetes letartóztatás korábbi indoka, az eljárás megnehezítése sem áll már fenn. Az ügyészség a negyedrendű vádlott esetében az ügyvédekkel egyező indítványt tett, így esetében az előzetes letartóztatást megszüntette a Pest Megyei Bíróság és egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A bírósági végzés szerint a negyedrendű vádlott szabadlábra helyezése mellett szólt többek között az, hogy büntetlen előéletű, továbbá, hogy a bűnösség bebizonyosodása esetén is várhatóan csekélyebb mértékű büntetésre számíthat, mint másik három társa. A Tasnádi-perben jövőre lesz a következő tárgyalás. Az erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos vádpontokban már befejeződött a bizonyítási eljárás, még a gazdasági bűncselekmények kapcsán várható néhány tanú, illetve egy szakértő meghallgatása.