Akár többéves, letöltendő szabdságvesztésre is ítélheti a bíróság Székely Zoltán volt kisgazda képviselőt. Székely Zoltán pere szerdán kezdődik a Fővárosi Bíróságon. Az országgyűlési képviselőt kétrendbeli, hivatalos személy által fontosabb ügyben elkövetett vesztegetéssel vádolják.

Székely Zoltán valószínűleg bilincsben, a börtönből érkezik majd szerdán kezdődő tárgyalására. Pedig jöhetett volna otthonról is, ha a bíróság nem szűnteti meg a múlt héten házi őrizetét. De ez történt, a házi őrizet szabályainak megszegése miatt.

Székely Zoltán, ügye kirobbanása óta folyamatosan támadja azokat, akik őt vádolják. Feljelentette azt a Balla Dánielt, akit a vád szerint ő zsarolt meg, és aki közreműködött a képviselő tettenérésében. Tavaly október 12-én a Gellért szálló parkolójában Székely Zoltán a közbeszerzési bizottság elnökeként 20 millió forint kenőpénzt vett át. Székely megvádolta az emődi polgármestert is, aki szintén vádolja őt. Lehóczky István magnóra vette, ahogy a képviselő megzsarolja őt, hogy a település csatorna beruházását a Székely által megjelölt cég végezze. Székely Zoltán államtitoksértés miatt feljelentette a fővárosi főügyészt és megtámadta a fővárosi főügyészséget is, állítása szerint ugyanis az ellene folyó eljárás több ponton törvényt sért. Például engedély nélkül hallgatták le és végeztek nála házkutatást. A folyamatosan ártatlanságát hangoztató képviselő legutóbb menedékjogot kért több külföldi államtól, és perére diplomatákat, nemzetközi megfigyelőket hívott – így kívánja ellensúlyozni a hatóságok szerinte koncepciós eljárását.