Elutasította a Premier Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár nyilvántartásba vételi kérelmét a Legfelsőbb Bíróság (LB), így a pénztár jogilag nem létezik

A Premier tavaly december 17-én alakult meg a Partner Nyugdíjpénztár vezető tisztségviselőnek kezdeményezésére. A Fővárosi Bíróság 2001. január 30-án vette nyilvántartásba a nyugdíjpénztárat.

A PSZÁF ezután fellebbezett a Legfelsőbb Bíróságnál és kérte az elsőfokú végzés megváltoztatását, valamint a nyilvántartásba vételre vonatkozó kérelem elutasítását. Ezt azzal indokolta, hogy a pénztár előzetesen nem kapott tevékenységi engedélyt.

A felügyelet február 27-én elutasította a pénztár tevékenységi engedélyének jóváhagyását és december 31-ig tagfelvételi zárlatot rendelt el. Egyúttal kötelezte a pénztárat arra, hogy 2001. december 31-ig ne vállaljon további kötelezettségeket, ne teljesítsen kifizetéseket, ne fogadjon tagi befizetéseket és ne fektessen be.

Az LB november 6-i jogerős végzése szerint a felügyelet fellebbezése megalapozott, ezért megváltoztatta az elsőfokú bíróság korábbi határozatát: elutasította a pénztár nyilvántartásba vételi kérelmét.