Keller László szocialista frakcióvezető-helyettes szerint az Országimázs Központ léte és működése törvénysértő, ésszerűtlen és morálisan is elítélendő. Az ellenzéki képviselő erről sajtótájékoztatón beszélt csütörtökön Budapesten.

Kijelentette: az elmúlt két év tapasztalatai alapján az Országimázs Központ funkciója az, hogy “a kincstár és az Ezüsthajóba helyezett Happy End Kft. közötti pénzügyi kapcsolatot megteremtse, célja pedig a kormánypropaganda elősegítése”.

Mint mondta, a társadalom elvárja a közszereplőktől, hogy döntéseik átláthatóak, nyilvánosak legyenek és ezekért vállalják a felelősséget, ám az Országimázs Központtal kapcsolatos döntések átláthatatlanok, a nyilvánosság számára szinte megismerhetetlenek, törvénytelenek, szabálytalanok, továbbá senki nem vállal ezekért felelősséget.

A szocialista politikus úgy látja: a társadalom jogos elvárása az is, hogy közszereplői példamutatók legyenek, az Országimázs Központ viszont arra példa, “hogyan kell a költségvetésből gátlástalan módon párt közeli személyeket támogatni, illetve pártpropagandát elősegíteni”.

– Ebből a példamutatásból mi nem kérünk, és gondolom a társadalom többsége sem – hangoztatta Keller László.

Felidézte azokat a kísérleteiket, amelyekkel az Országimázs Központ működésébe próbáltak betekinteni. Szavai szerint ezek eredménytelensége miatt szükséges parlamenti vitanapot tartani, ahol számos kérdésükre választ várnak, és kifejthetik véleményüket is a legnagyobb nyilvánosság előtt.

Jelezte, hogy hasonlóan az európai integrációról szóló vitanaphoz, a jövő szerdai vitanap kapcsán is várják a kérdéseket és a hozzászólásokat interneten is.