Ügyvédje szerint törvénytelen eszközökkel próbálják beismerő vallomásra bírni az előzetes letartóztatásban lévő Nógrádi Ádámot.

Az olajügyekben ismertté vált Nógrádi Zsolt öccsét, akit apja megölésével gyanúsítanak, hetente többször védője nélkül hallgatják ki. A rendőrök szerint minden a törvényeses történik.

Az olajügyekben ismertté vált Nógrádi Zsolt öccsét, Ádámot azzal gyanúsítják, hogy 1998-ban lelőtte édesapját, Nógrádi Józsefet. A holttest csak idén ősszel került elő. Nógrádi Ádám ellen eddig csak közvetett bizonyítékok szólnak, ügyvédje pedig azt állítja, a rendőrök törvénytelen eszközökkel próbálják beismerő vallomásra bírni.

Nógrádi Ádámot állítólag hetente háromszor-négyszer a védője nélkül hallgatják ki. Magyar György ezért panaszt tett a megyei főügyészségen.

“Nincs joga a rendőrségnek védő és jegyzőkönyv nélkül a gyanúsítottat meghallgatni, ilyen körülmények között az előzetes letartóztatását arra felhasználni, hogy valakitől kicsikarjanak egy beismerő vallomást”- nyilatkozta dr. Magyar György.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök visszautasítják a vádakat.

“Kollégáim mindenkor a büntetőeljárási törvénynek megfelelően járnak el, és tesznek eleget értesítési kötelességüknek, így Nógrádi Ádám ügyében és más ügyekben is”- mondta Ferenczi László ezredes.

A panaszt az ügyészségi nyomozóhivatalnak kell kivizsgálnia.