Pálinkás József oktatási miniszter szerdán egy sajtótékoztatón bejelentette, hogy megjelent a hivatalos Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató, amely minden évben a felsőoktatásba jelentkezők kalauzolására szolgál a főiskolák, egyetemek dzsungelében. Az idén először CD ROM-on is elérhető a kiadvány – igaz, néhány száz forinttal drágábban, mint írott változata. Természetesen az interneten az idén is elérhető lesz az adatbázis ingyenesen.

Remélhetőleg a ponthúzó értekezletet követően ebben az esztendőben nem lesz elérhetetlen a Felvételi Iroda (FELVI) website-ja sem, ami tavaly nem kis bosszúságot okozott a jelentkezőknek. Hétfőtől már minden középiskolában és könyvesboltban megtalálható lesz az oktatási tárca hivatalos felsőoktatási tájékoztatója – mondta Pálinkás miniszter úr. Ettől az évtől kezdve jelenik meg a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató hatalmas adatmennyisége CD-ROM formában is. A keresőprogrammal könnyebb lesz a jelentkezők “élete”, hiszen sokkal könnyebben tudnak keresgélni a tömérdek és átláthatatlan adathalmazban, mint a jó öreg, lapozgatós könyv esetében, amelyet a jelentkezési lapok beadásáig általában rongyosra szoktak lapozni a középiskolások.

A CD tartalma a www.felvi.hu website-ról is elérhető lesz – ingyenesen. A hagyományos formátumú könyv 995 Ft lesz, a praktikusabb CD ennél ugyanakkor valamivel drágább, 1400 Ft-ért lesz megvásárolható.