Fónagy János közlekedési miniszter szerint minden jogszerű eszközzel meg kell védeni a lakosság postába vetett bizalmát, a hazugságvizsgálat pedig bevett szokás nyugaton.

A miniszter szocialista interpellációra válaszolt, az MSZP eredetileg Orbán Viktornak feltett kérdésére: kirívó eset volt-e a postai dolgozók hazugságvizsgálata, és mit tesznek annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő többet. Az Országgyűlés mai ülésén kétszer is szóba került a postai dolgozók hazugságvizsgálata, mindkétszer Fónagy János közlekedési és vízügyi miniszter reagált ellenzéki képviselők felszólalására. Kóródi Mária szabad demokrata képviselő azonnali kérdést tett fel az üggyel kapcsolatban, míg Podolák György szocialista képviselő interpellált. Podolák ismertette a tényeket, miszerint hazugságvizsgálatnak vetették alá a Magyar Posta egyes dolgozóit, miután valaki nyilvánosságra hozta azt a szerződést, amelyet a posta a Defend Kft.-vel kötött. A szerződés előnytelen a posta számára, többek szerint politikai döntés született, amikor a céget bízta meg ingatlanjai őrzésével és pénze szállításával. Podolák emlékeztetett arra, hogy több MSZP-s képviselőtársa feljelentést is tett az ügyben. A képviselő szerint a posta visszaélt dolgozói kiszolgáltatottságával, hiszen egy ilyen vizsgálathoz a vizsgált személy beleegyezése szükséges, és eredménye különben sem perdöntő. A szocialista politikus szerint a vizsgálatot Orbán Viktor egyik bizalmi embere rendelte el a Defend Kft. és a posta közötti szerződés nyilvánosságra kerülése után.

Podolák György közölte: félő, hogy mások is hasonló szankciók áldozatául eshetnek. A miniszterelnökhöz intézett kérdéseiben a szocialista képviselő arra várt választ, hogy ez egy egyedi, kirívó eset volt-e, avagy bevett szokás, továbbá mit tesznek annak érdekében, hogy többé ilyen eset nem forduljon elő. A miniszterelnök nevében Fónagy János közlekedési és vízügyi miniszter válaszolt. A miniszter elmondta, hogy a posta bizalmi feladatokat lát el, ezért dolgozói fokozott felelősséget kell hogy vállaljanak. Fónagy szerint minden jogszerű eszközzel meg kell védeni a lakosság postába vetett bizalmát. A miniszter elismerte, hogy a vizsgálat megítéléséről társadalmi vita folyik, ám szerinte ez nyugaton teljesen megszokott eljárás. Podolák György nem fogadta el a választ, szerinte a miniszter megerősítette ennek a tendenciának a szükségességét a jövőt illetően. A parlament 142-69 arányban elfogadta a Fónagy válaszát.