A Legfőbb Ügyészség szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az értesülést, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal befejezte a nyomozást a székesfehérvári maffiaügyben. A tv2 kedd esti Tények című hírműsorának értesülése szerint az ügyészség 22 gyanúsított, köztük rendőrök, ügyvédek és ügyészségi dolgozók ellen tesz vádemelési javaslatot.

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta: ez az információ nem az ügyészségtől szivárgott ki, illetve közölte, hogy az eljárásról nincs adat a birtokában. Hozzátette: amikor időszerűvé válik, tájékoztatják a közvéleményt a büntetőeljárás állásáról. A hatóságok egyébként az ügyet a nyár folyamán államtitokká nyilvánították. A Tényekben elhangzott tudósítás szerint a gyanúsítottak között nyolc rendőr, két ügyvéd, egy ügyész, egy ügyészségi nyomozó és egy büntetés-végrehajtási dolgozó is van. Közülük ketten még mindig előzetes letartóztatásban vannak. A többiek szabadlábon védekeznek. A nyomozás eddigi megállapításai szerint a gyanúsítottak segítséget nyújtottak a fehérvári alvilág egyes csoportjainak, hogy azok elkerüljék a felelősségre vonást.

Az ügyészség bizonyítottnak látja, hogy az eljárásban szereplő, többségükben magas rangú rendőrtisztek büntetőügyeket tussoltak el, nyomozásokat szándékosan tévútra vezettek és adatokat szolgáltattak ki bűnözőknek. A hírműsorban az is elhangzott, hogy még legalább három hivatalos személynek van rá esélye, hogy gyanúsítottként hallgassák ki a fehérvári maffiaügyben. Polt Péter legfőbb ügyész és Orbán Péter országos rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatón június 19-én jelentette be, hogy mintegy húsz személyt gyanúsítanak különböző bűncselekményekkel, köztük hivatali vesztegetéssel és visszaéléssel, hivatásos személy által elkövetett bűnpártolással, továbbá államtitoksértéssel Székesfehérváron.