Az amerikai ügyvédek szövetségének képviselője nem ért egyet azzal, hogy Oszama bin Ladent és az al-Kaida vezetőket katonai bíróság elé kellene állítani.

Az ügyvédnő szerint Amerikában 30 ezer kollégája hajlandó vállalni a terroristák védelmét. Az ügyvédnő szerint leginkább a nemzetközi bíróság lenne illetékes az ügyben. 30 ezer ügyvéd áll készen Amerikában Oszama bin Laden, és az al-Kaida hálózat vezetőinek védelmére. Ezt sajtótájékoztatón mondta Annabelle Hall ügyvédnő, aki az amerikai ügyvédek szervezetének elnökségi tagja. Hall a halálbüntetés ellenzője, bin Laden esetében is. Az ügyvédnő nem ért egyet azzal sem, hogy a terroristavezért katonai bíróság elé kellene állítani, mert úgy érzi, ezzel a jogászok alkalmatlanságát mondanák ki.

“Az ügyvédi kamarában 30 ezer kollégám kész ellátni bin Laden védelmét” – mondta. “A katonai bíróság alkalmazása egyébként is veszélyes egy demokráciában – tette hozzá – kényes kérdés megállapítani, mi miatt kell katonai bíróság elé állnia valakinek. A kérdés a legegyszerűbben úgy oldható meg, ha az egész világot fenyegető terroristák nemzetközi törvényszék elé kerülnek”. Az ügyvédnő szerint az elmúlt hetekben elfogott al-Kaida vezér védelmére máris jelentkezett két amerikai ügyvéd.