Földi Gábor – akit az Egyesült Államokban 99 év börtönböntetésre ítéltek erőszakos nemi közösülés miatt – tagadja a vádakat, s úgy véli, a külföldiek kiszolgáltatottak az amerikai igazságszolgáltatás előtt. Az elítélt fiatalember csak az InfoRádiónak nyilatkozott. Jeszenszky Géza szerint az amerikai magyar nagykövetség minden esetben megadja a kint lévő magyaroknak a maximális támogatást. A magyar nagykövet nem kívánta kommentálni a Földi Gábor ügyében hozott ítéletet.

A legmagasabb kiszabható, 99 év börtönbüntetést kapott egy magyar fiatalember erőszakos nemi közösülésért az Egyesült Államok Alabama államában. A 26 éves Földi Gábor – aki csak az InfoRádiónak nyilatkozott – tagadja, hogy erőszakosan közösült volna barátaival együtt az egyébként részeg helybéli nővel. Korábban a férfi ügyvédje nem járult hozzá, hogy védence újságírókkal beszéljen, de most Földi Gábor úgy határozott: a magyar nyilvánossághoz fordul, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy szerinte a külföldiek kiszolgáltatottak az amerikai igazságszolgáltatás előtt.

Az amerikai magyar nagykövetség minden esetben megadja a kint lévő magyaroknak a maximális támogatást – nyilatkozta az InfoRádiónak Jeszenszky Géza. Magyarország washingtoni nagykövete elmondta: nincs módja kommentálni a Földi Gábor ellen, nemi erőszak bűntette miatt hozott, 99 éves börtönbüntetésről szóló ítéletet. A diplomata hozzátette: személyesen írt levelet Alabama kormányzójának, amelyben a magyar vádlott ügyének gyorsítását kérte, és a washingtoni konzul is már a kezdetektől fogva foglalkozott a fiatalemberrel, segített tolmácsot találni.