Elhagyja az ügyészi pályát Hegedűs András, az ügyészek országos egyesületének eddigi elnöke, aki december közepén aláírta az igazságszolgáltatás függetlensége érdekében kiadott közleményt.

A nyilatkozat ellen többen tiltakoztak, és a közleményt a legfőbb ügyészség politikai nyilatkozatnak értékelte, és visszavonta Hegedűs vezető ügyészi kinevezését.

A legfőbb ügyészség szerint ügyészeknek tilos politikai nyilatkozatot tenniük. Hegedűs András pedig ezt tette, amikor aláírta az igazságszolgáltatás függetlenségéért kiadott közleményt. A budaörsi ügyészség vezetőjének 5 nappal később emiatt vonták vissza vezető ügyészi kinevezését. Pedig a nyilatkozat aláírói közben pontosítottak: valójában nem az igazságszolgáltatás függetlenségét, hanem csak az abba vetett hitet fenyegeti veszély. Hegedűs András két héttel a közlemény kiadása után lemondott ügyészi tisztségéről, amit levélben közölt a legfőbb ügyésszel.

Horányi Miklós szóvivő elmondta: a legfőbb ügyész felajánlott neki egy másik állást, ám azt nem fogadta el. Hegedűs Andrást, akárcsak eddig, az RTL-Klub most is hiába kereste, távozásának indokairól sem tőle, sem a legfőbb ügyészségtől nem kapott választ.