Jelentős érdeklődést tanúsítottak a magyarigazolvány igénylői Szlovákiában csütörtökön, az űrlapok benyújtásának második napján. Mivel a tizenegy közvetítői iroda csak január 25-re áll fel véglegesen, egyelőre csak a pozsonyi magyar nagykövetség és a kassai főkonzulátus gyűjti a magyarigazolvány kiváltásához szükséges, kitöltött űrlapokat, egyszersmind tájékoztatja az érdeklődőket.

Pogány Erzsébet, a közvetítői irodahálózat központi irodavezetője az MTI tudósítóját úgy tájékoztatta, hogy jóllehet az irodák csak egy hét múlva kezdik el a kérdőívek fogadását, a munkatársak már mindenütt a helyükön vannak, és készséggel tájékoztatják az érdeklődőket a kérelmek benyújtásával kapcsolatos teendőkről, tudnivalókról.

Csütörtökön a pozsonyi nagykövetségen a konzuli órák végéig tizenhat hiánytalanul kitöltött, elfogadható kérelmet nyújtottak be, a kassai főkonzulátuson pedig 25-öt.

Szerdától, az új év első munkanapjától Pozsonyban is, Kassán is munkába állt az a Budapestről érkezett külügyminisztériumi munkatárs, akinek a külön a magyarigazolvány kiváltásával kapcsolatos teendők ellátására szól a megbízatása.