Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat, amelyet továbbítanak a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz – közölte Kollár Zsuzsanna, az ügyészség sajtótitkára az MTI-t kedden.

Ismertetése szerint a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló határozat birtokában a nyomozóhivatal megkezdheti a nyomozást ifjabb Hegedűs Loránttal szemben, és kihallgathatja gyanúsítottként.

A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt decemberben kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését.

Ifjabb Hegedűs Lorántnak a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért, és meggyanúsította a kerületi lap felelős szerkesztőjét is.

A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést. Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke pedig levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez.