A KDNP országos elnöksége szombati ülésén úgy döntött, hogy egyelőre nem tesz büntetőjogi feljelentést a pénzügyminiszter, illetve a Pénzügyminisztérium ellen, amiért jogerős bírói ítélet ellenére sem utalja át a költségvetési támogatást a pártnak. Erről a testület ülését követően Füzessy Tibor alelnök tájékoztatta az újságírókat.

Hozzátette: amennyiben ez a helyzet továbbra is fennmarad, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Füzessy Tibor elmondta, hogy a másodfokú jogerős bírói ítélet ellenére háromnegyed éve nem utalja át a Pénzügyminisztérium a pártnak járó költségvetési támogatást, holott a bíróság nem tartotta indokoltnak azt a PM-lépést, hogy a párt ellen folyó perek idejére bírósági letétbe helyezte a KDNP-nek járó költségvetési támogatást.

Füzessy Tibor szerint felmerült a gyanú, hogy itt nemcsak jogi kérdésről van szó, hanem így akarják a történelmi múlttal rendelkező pártot ellehetetleníteni és megakadályozni azt, hogy a választási küzdelemben részt tudjon venni.

A sajtótájékoztatón Bartók Tivadar pártelnök elmondta: úgy érzi, hogy azok a korábbi KDNP-sek, akik a Fideszbe távoztak, úgy gondolják, hogy a Kereszténydemokrata Néppártot, mint szavazatcsökkentő tényezőt, sikerül kiiktatni a közéletből.

– A KDNP elnöksége nem akar a választási kampány durvaságához hozzájárulni azzal, hogy a Fidesz alelnöke, a pénzügyminiszter ellen büntető feljelentést tegyen – fogalmazott a pártelnök.

Hozzáfűzte: a költségvetési támogatás elmaradása azt is eredményezi, hogy a KDNP nem tud eleget tenni a Centrum Pártban vállalt kötelezettségeinek sem.

A sajtótájékoztatón ismertették a KDNP választási programját, amelynek középpontjában a család áll.