Tizennégy bűncselekmény elkövetését ismerte be a Nagy Lajos király úti pénzintézet keddi kirablása után közvetlenül elfogott rablópáros egyik tagja A rendőrség képviselői beszámoltak arról is, hogy a férfi – H. Gábor – “Sörösök” álnéven írt a sajtónak és a rendőrségnek leveleket, s ezekben olyan rablásokat is elvállalt, amit nem követett el.

Szabó Mihály, a BRFK vizsgálati főosztályának vezetője tájékoztatása szerint ezt azért tette, hogy a nyomozó hatóságot félrevezesse. A rendőrség kihallgatta a páros másik tagját – M. Andrást – is, aki a keddi rablás során a mennyezetbe leadott figyelmeztető lövéstől, illetve a feltehetően visszapattanó golyótól szilánkos kartörést szenvedett. A férfi elmondta, hogy csak néhány bűncselekmény elkövetésében vett részt, amit társának vallomása is alátámasztott. A rendőrség információi szerint H. Gábornak a rablásoknál volt egy másik társa is, akit a rendőrség még nem azonosított.

A két gyanúsítottnál tartott házkutatás során összesen négy géppisztolyt, nyolc pisztolyt, négy, eddig még be nem azonosított lőfegyvert és több mint félezer töltényt foglaltak le a rendőrök. A jelenlegi becslések szerint a rablásokkal okozott kár összege eléri a 33 millió forintot, amelyből H. Gábor egyedül 5.2 milliót, elfogott társával együtt pedig 26 millió forintot szerzett.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak Budapesten követték el bűncselekményeiket; a megtámadott intézmények között volt postahivatal, pénzintézet, takarékszövetkezeti fiók és egészségügyi intézményben lévő posta is. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 1997 júliusa és 2002 januárja között követték el a bűncselekményeket. A nyomozók azt vizsgálják, hogy miként kerülhetett a két férfi tulajdonába ez a jelentős fegyverarzenál. A házkutatások során 18 forgalmi engedélyt és hozzájuk tartozó indító kulcsokat is lefoglalt a rendőrség, amelyekről alaposan feltételezhető, hogy a bűncselekmények elkövetésénél, a meneküléshez használt gépjárművekhez tartoznak.