Gyorsított eljárással a VIII. kerületi ügyészséghez továbbította csütörtökön a nyomozó hivatal annak a három rendőrnek az ügyét, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hajléktalanokat bántalmaztak hétfőn a Dankó utcai hajléktalan szálló előtt.

A BRFK három rendőrét hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével gyanúsítják, mely akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A gyanúsítottak tagadják, hogy bűncselekményt követtek volna el; az ügyet három nap alatt felderítő Fővárási Ügyészségi Nyomozó Hivatal álláspontja szerint azonban rendelkezésre állnak a kellő bizonyítékok, és az ügy egyszerű jogi, ténybeli megítélésű, és így lehetőség van a bíróság elé állításra.

Ha a VIII. kerületi ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja a három gyanúsítottat, az elkövetéstől számított 15 napon belül ki kell tűzni a tárgyalást, amely csupán egyszer halasztható el. Az ügy sértettjét továbbra sem találták meg a hatóságok. A hétfői eseményt videokamerán rögzítette a Dankó utcai hajléktalanszálló vezetője, aki arról számolt be, hogy a felvételen látható, amint az egyik férfi egy ütést mér a hajléktalanra, majd egy másik, Police feliratú overallban lévő személy megrúgja, és végül az ott lévő harmadik személy egy A4-es formátumú összetekert újsággal, vagy valamiféle lappal megsuhintja.