Belgrádban Interpol-körözés alapján elfogták Bosznia volt belügyminiszterét, Alija Delimustaficet, akit azzal vádolnak, hogy visszaélt hivatali helyzetével és okiratokat hamisított.

Delimustafic a boszniai háború előtt volt az első többpárti bosnyák kormány belügyminisztere, akit Bosznia és Hercegovina egyik leggazdagabb embereként tartották számon. Az Interpol a boszniai hatóságok kérésére adta ki a körözést ellene. A vád szerint Delimustafic miniszterként visszaélt hivatali helyzetével, amikor szerződést kötött 42 darab Volkswagen Golf típusú gépkocsi beszerzésére, illetve a belügyminisztérium útján 400 ezer német márkával gazdagította egyik saját vállalatát. Delimustaficot csütörtökön fogták el, de a letartóztatásáról a hét végén számolt be a belgrádi tömegtájékoztatás. A letartóztatás hírére a belgrádi ügyészség is vizsgálatot kezdeményezett ellene okirathamisítás címén. A volt bosnyák miniszter hamis papírokkal intézte jogi ügyleteit Jugoszláviában, s eleve hamis személyigazolvánnyal tartózkodott az ország területén.

A belgrádi sajtó szerint Delimustaficnak számos más gyanús ügylete is volt. Egyes hírek szerint a letartóztatásnak messzire nyúló következményei lehetnek, mivel Delimustafic monopóliumra tört a jugoszláv értékpapírpiacon, s mind a volt milosevici rezsim emberei, mind a mostani belgrádi hatalom politikusai ebben a segítségére voltak. Delimustafic az egyik legnagyobb boszniai pénzintézetnek, a BH banknak volt a tulajdonosa, az ő kezében volt egyebek mellett az ország egyik legnagyobb külkereskedelmi vállalata is. A Boszniában tevékenykedő nemzetközi szervezetek többsége a BH bankon keresztül intézte ügyleteit, s a pénzintézet csődbemenetele után számos szervezetnek befagyasztott számlákon maradt a pénze. Delimustaficnak forró lett a lába alatt a talaj, elhagyta Boszniát, s mostanáig senki sem tudta, hogy hol rejtőzködött.