A Legfelsőbb Bíróság szerdai határozatával fenntartotta Székely Zoltán, a vesztegetéssel vádolt egykori kisgazda, jelenleg független országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását. Székely ügyvédje azonban időközben ismét kérte a szabad lébra helyezést, ez ügyben várhatóan a jövő héten dönt a Fővárosi Bíróság.

Székely Zoltán ellen 2000 őszén indult meg a büntetőeljárás. Az ügyészség két rendbeli minősített vesztegetéssel vádolja egy közbeszerzési pályázat, illetve egy környezetvédelmi beruházás kapcsán. A képviselő 2000. december 15-től 2001. április 26-ig volt előzetes letartóztatásban, azt követően a bíróság elrendelte szabadlábra helyezését és egyúttal házi őrizetét. Székely azonban többször megszegte a szabályokat, így végül november 22-én újra előzetes letartóztatásba helyezték.

Futó Barnabás, Székely ügyvédje a büntetőperben zajló legutóbbi tárgyaláson kérte ismét védence szabad lábra helyezését. A kérést a Fővárosi Bíróság elutasította. Futó megfellebbezte az ítéletet, amelyet most a Legfelsőbb Bíróság helyben hagyott. Futó azonban egy hete ismét kérte védence házi őrizetbe helyezését, miután Székelyt szívinfarktus gyanújával kórházba szállították, majd orvosai szívműtétet javasoltak. Ebben az ügyben még nem született döntés – közölte az [origo]-val Futó Barnabás, aki szerint a jövő hétre várható a Fővárosi Bíróság döntése.