Jövő év március 24-ig ismételten meghosszabbította a móri bankrablás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a napokban a Fővárosi Bíróság.

A bírósági végzés szerint egyaránt fennáll az előzetes letartóztatás törvényben felsorolt mindhárom lehetséges oka: így a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés, valamint az eljárás megnehezítésének veszélye. K. Ede és H. László előzetes letartóztatását a bíróság öt hónappal hosszabbította meg. Az indokok között szerepel: tovább erősödött a móri rablógyilkossággal kapcsolatos alapos gyanú a két férfit illetően, illetve a rendőrség más bűncselekményekkel, így több emberen elkövetett emberölés kísérletével is meggyanúsította őket.

A júliusban elfogott két férfit, a nyolc halálos áldozatot követelt május 9-i móri bankrablás mellett, több, így egy tavaly decemberben Csepelen elkövetett fegyveres rablással is meggyanúsították. A rendőrség korábban egyesítette a nyolc ember életét követelő móri, valamint a csepeli postarablás és a tavaly szeptemberi budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével H. Lászlót és K. Edét gyanúsítják.