Az ügyészség szerint Benczéné Tóth Judit átvette a 3 millió forintot, csak azt nem lehet tudni, hogy a pénz eljutott-e Torgyán Attilához.

Hivatali befolyással üzérkedés miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emel Benczéné Tóth Judit ügyvéd ellen. A most elkészült vádirat szerint a Torgyán-család egykori bizalmasának számító ügyvédnő hárommillió forintot vett át azzal a céllal, hogy az akkori földművelésügyi miniszter fián keresztül cégét állami támogatáshoz juttassa. A vádirat szerint Benczéné Tóth Judit ügyvéd megállapodott Deésy Géza vállalkozóval és két másik személlyel abban, hogy a cégeiknek juttatandó állami támogatások reményében hárommillió forintot átad Torgyán Attillának, az akkori földművelésügyi miniszter fiának.

A Torgyán-család bizalmasának számító ügyvédnő az Agropark kht. igazgatójától egy Váci úti irodaházban vette át a hárommillió forintot. Társainak azt mondta, hogy a pénz átadásának helyét és idejét egyeztette a miniszter fiával. Benczéné Tóth Judit társainak később azt mondta, hogy az ügyet a megbeszélteknek megfelelően elintézte. A nyomozás arra nem derített fényt, hogy a hárommillió forint valóban eljutott-e Torgyán Attilához.

A volt miniszter fia ellen indult büntetőeljárást a rendőrség bizonyítékok hiányában megszüntette. Benczéné Tóth Juditot a Fővárosi Főügyészség hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt állítja bíróság elé. A többiek bűnsegédként ülnek majd a vádlottak padján. A Tények értesülései szerint a főügyészség holnap nyújta be a vádiratot a Fővárosi Bíróságra.