Nem kizárt, hogy vizsgálatot indítanak a Magyar Honvédség alkoholbeszerzései ügyében. A honvédség több mint százezer liter szeszesital beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot, melynek egy részét már meg is vásárolta – több tételt a bolti ár felett.

Elképzelhető, hogy eljárás indul a honvédség alkoholbeszerzéseire kiírt közbeszerzési pályázat ügyében – tudta meg a Népszava. A lap már pénteki számában beszámolt arról, hogy több mint százezer liter szeszesitalt vásárolt a hadügyi tárca, a Magyar Honvédség és a HM, valamint a felügyelete alá tartozó szervezetek teljes személyi állományának 2002. évi üdültetése, valamint a diplomáciai tevékenység folyamatos élelmezési igényeinek kielégítésére.

A Népszava számításai szerint a teljes italmennyiségből a sorkatonákon kívül az összes honvédségi dolgozóra jutna egy pohár pezsgő, fél liter bor, nyolc pohár sör és másfél deci égetett szesz.

A teljes italmennyiségre a HM egyelőre nem kapott megfelelő árajánlatot, jelenleg a HM két szállodűjank készletei biztosítottak. A Népszava igyekezett felvenni a kapcsolatot azzal a céggel, amely bizonyos italokat szállít, ám némelyiket a bolti árnál lényegesen drágában. A tízezer forinttal alapított betéti társaságnak nincs telefonja. A komplex cégmutatóban megjelölt ügyvezető igazgató, Trembeczkyné Horváth Erzsébet – székhelyként is bejelentett – lakcímén, Trembeczky László néven szerepel ugyan telefon, de annak hívószáma titkos.

Trembeczky László alezredes, a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi Egyetem gazdasági és ellátási igazgatója a lap telefonon feltett kérdésére cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a Hote Bt.-hez, vagy annak vezetőjéhez, majd megszakította a vonalat.