Elkészült a vádirat a kőbányai lakásmaffia-ügyben. Az ügyészség összesen öt embert vádol azzal, hogy 1999 tavaszán-nyarán egyedülálló, idős embereket becsaptak.

Öröklakásaik helyett kisebb, rosszabb állapotú önkormányzati lakásokba költöztették ügyfeleiket, az ingatlanok közötti értékkülönbözetet pedig zsebre tették. Az ügyészség két esetben talált elegendő bizonyítékot a vádemeléshez. A vádlottak mindent tagadnak. Kedden kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a kőbányai lakásmaffia pere. Az ügyészség hétfőn hozta nyilvánosságra a vádiratot, melyben öt embert vádolnak csalással. Az ügyészség szerint a vádlottak eladták több, a X. kerületben élő, egyedülálló idős ember feje fölül lakásukat, és kisebb, értéktelenebb ingatlanokba költöztették őket. Így több millió forint kárt okoztak.

A vád szerint 1999 júliusában a vádlottak felajánlották az ügy egyik károsultjának, hogy segítenek neki elcserélni lakását. A sértettet egy lebontásra váró önkormányzati tulajdonú ház egyik kisebb, rossz állapotú lakásába költöztették. Öröklakását eladták, a pénz nagy részével nem számoltak el, összesen 2 millió forint kárt okoztak. Egy másik esetben 1999 májusában szintén egy idős, egyedül élő, X. kerületi nő kért segítséget a vádlottaktól. Öröklakását egy kisebb ingatlanra akarta cserélni. A vádlottak a 68 négyzetméteres öröklakásból egy 34 négyzetméteres önkormányzati lakásba költöztették a sértettet. Lakását eladták, az ingatlanért kapott pénzt zsebre tették. Az ügyészség szerint az idős nőnek is 2 millió forint kárt okoztak. A vádlottak eddig a kihallgatások során tagadták bűnösségüket. A sértettek terhelő vallomása mellett igazságügyi írásszakértők is alátámasztották a vádiratban szereplő állításokat.