A jövő héten kétnapos, három héttel később, február 26-án pedig egynapos ülést tart a parlament a tavaszi ülésszak keretében.

Erről Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke beszélt a házbizottság csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Elmondta: a testület ülésén a kormány képviselője kérte a házszabálytól való eltérést annak érdekében, hogy a képviselők jövő kedden határozhassanak a 2012-es olimpiai játékok budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándék támogatásáról.

Az eltérést azzal indokolta a kabinet, hogy Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter a Salt Lake City-i téli olimpiára utazik, ahol egy parlamenti felhatalmazással jobbak lennének tárgyalási pozíciói. Az SZDSZ jelezte, hogy nem támogatja a házszabálytól való eltérést, az MSZP-frakció hétfőn alakítja ki erről álláspontját. A házbizottság csütörtöki döntése értelmében Szájer József (Fidesz) és Vastagh Pál (MSZP) is tagja lesz az Európai Unió jövőjével foglalkozó konvent munkájában részt vevő háromtagú magyar delegációnak.