Az RTL Klub információi szerint saját felettesei jelentettek fel két korrupciógyanús ügyben nyomozó rendőrt, miután azok csatornaépítési visszaélésre bukkantak, ám ezt nem tudták kellőképpen alátámasztani.

A nyomozók azt állították, hogy két Pest megyei település polgármesterétől kenőpénzt követeltek egy csatornázási beruházásért. A pénz – a gyanú szerint – a környezetvédelmi tárcához és a Fideszhez jutott volna. A fedett nyomozók ügye a Katonai Ügyészségre került. Õk is tanúkat hallgattak meg, akik viszont megerősítették a vesztegetési kísérletet. Az ügyészség ezek után megszüntette az eljárást a két rendőr ellen.

Az RTL Klub információi szerint a rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegének emberei két Pest megyei településen, Versegen és Kartalon azt vizsgálták, hogy játszott-e szerepet csúszópénz a helységek csatornázási beruházásainál. Nyomozásuk eredményeként 2000. szeptemberben arra a következtetésre jutottak, hogy az állami támogatással járó beruházást csak csúszópénz fejében szerezhették meg. A nyomozók információi szerint a beruházás kedvező elbírálásáért a Környezetvédelmi Minisztérium felelős munkatársa a beruházás értékének harminc százalékát kérte kenőpénzként. Emellett megkereste a polgármestert egy magas beosztású ember, és a megbízásért cserébe bizonyos százalékot visszakért, mert állítása szerint ezt a pénzt a Fidesz számlájára kell befizetni..

Mivel a nyomozók felettesei szerint az ügy vontatottan és konkrét eredmények nélkül haladt, két másik nyomozót is megbíztak az ügy kivizsgálásával, akik merőben más eredményre jutottak. Szerintük nem történt vesztegetés. A vizsgálat új fordulata alapján az először vizsgálódó nyomozók által felmutatott eredményt hamisítványnak nyilvánították, és ellenük vizsgálatot indítottak. Az ügyben a Katonai Ügyészség volt illetékes, ahol tanúk meghallgatása után az először nyomozó rendőrök jelentését erősítették meg. A tanúk újra megerősítették a vesztegetési kísérletet. A két rendőr ellen megszüntették az eljárást. A rendőrség ennek ellenére nem indított eljárást a csatornázási ügyben, mivel vizsgálataik szerint sem a Fidesz, sem a Környezetvédelmi Minisztérium érintettsége sem volt bizonyítható az ügyben.