11 év börtönbüntetésre ítélt a londoni központi bíróság egy brit biztonsági őrt, aki titkos katonai dokumentumokat lopott el a British Aerospace vállalat központjából, és megpróbálta Oroszországnak eladni azokat.

A 30 éves Raphael Bravo, a Crusader biztonsági cég alkalmazottja elismerte, hogy tavaly júniusban és júliusban a NATO védelmi rendszerével kapcsolatos iratokat tulajdonított el munkahelyéről, a British Aerospace észak-londoni stanmore-i központjából. Az “ellenségnek hasznos” címszó alatt őrzött dokumentumokat tetemes összegért eladásra kínálta egy magát orosz kémnek valló férfinak. Az illetőről később kiderült, hogy a brit elhárítás tisztje.

A londoni bírósági ítélet kimondta, hogy a vádlott anyagi haszonszerzés céljából elkövetett cselekedetével súlyosan veszélyeztette Nagy-Britannia és NATO-szövetségesei biztonságát. A bíróság nem talált bizonyítékot arra, hogy Bravo politikai indíttatásból cselekedett. Bravot tavaly ősszel tartóztatták le, amikor át akarta adni az iratokat az “orosz ügynöknek”.