Szexuális zaklatás miatt egy nővér feljelentette a miskolci Semmelweis kórház egyik osztályvezető főorvosát. Korábban több nővér is panaszt tett az orvos viselkedése miatt, de közülük ketten időközben visszavonták feljelentésüket azzal a kikötéssel, hogy a munkahelyi zaklatás tényét fenntartják, de nem akarják tönkretenni a főorvos életét. Amennyiben a vádak beigazolódnak, az orvost akár 3 évi börtönbüntetésre is ítélhetik.

Néhány hónappal ezelőtt küldték el ezeket a feljelentéseket a nővérek a kórház igazgatóságára. Ebben többen is azt állítják, hogy az osztályvezető főorvos szexuálisan zaklatja őket. Miután semmi sem történt az egyik nővére most a rendőrségen is feljelentette a főorvost.

Az összegyűrt papírvattát a lábam közt kezdte el dobálni a szemetesbe, aztán utána szép erélyesen megfogta a fenekemet alulról – mondta az egyik nővér. A nővér ügyvédje, Dr. Lichy József szerint amennyiben a levélben leírtak bebizonyosodnak, akár 3 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik a főorvost. “Megítélésem szerint kényszerítés bűncselekmény megállapítására alkalmas az orvos magatartása, erre vonatkozóan feljelentés is született”. Az ápoló szerint több mint 10 nővér érintett az ügyben. A többiek azonban szerinte nem mernek feljelentést tenni, mert félnek. A főorvos ugyanis állítólag megzsarolta őket, ha szólnak tönkreteszi őket.

“Az egyik kolléganőmet bezárta az ambulancián a szobába, rázárta kulcsra az ajtót és a nemi szervét kezdte el hozzádörzsölni az arcához” – mondja egy másik nővér. A feljelentéssel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni az ügyben érintett főorvost is, ő azonban csak telefonon, neve elhallgatása mellett volt hajlandó nyilatkozni. “Ez egy rosszízű, rosszindulatú rágalom, amiről most önöktől értesültem. Vissza kell utasítanom és remélem sikerül a végére járni”. A kórházigazgató elzárkózott a nyilatkozattól, szerinte ugyanis ez az ügy, csak az érintettekre tartozik.