Hat nappal a nyomozás határidejének lejárta előtt megszüntette az ORFK a nyomozást Fenyő János ügyében. A rendőrség ugyanis nem talált használható nyomot, mely a gyilkoshoz vagy a felbujtóhoz vezetne.

Megszüntette a nyomozást Fenyő János négy évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság kedden – közölte Garamvölgyi László kommunikációs igazgató.
A hatodszor meghosszabbított nyomozás határideje eredetileg február 11-én járt volna le. Az ügyben azonban nem kerültek napvilágra olyan adatok, amelyek a gyilkosság felbujtójához vagy végrehajtójához vezettek volna. Ezért a rendőrségen úgy döntöttek: nem kérik a nyomozás újbóli meghosszabbítását, hanem lezárják a nyomozást. Garamvölgyi László közölte: a rendőrség továbbra sem tett le arról, hogy eredményt érjen el a Fenyő-ügyben, és ha a későbbiekben olyan adatok birtokába jutnak, amelyek megoldáshoz vezethetnek, újrakezdik a nyomozást.

Fenyő Jánosnak, a Vico sajtóbirodalom négy éve meggyilkolt vezetőjének ügyében a Legfőbb Ügyészség tavaly októberben hosszabbította meg a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága kezdeményezésére. Akkor azért kérték Legfőbb Ügyészségen a Fenyő-gyilkosság nyomozásának meghosszabbítását, mert – bár az ügyben nem volt konkrét gyanúsított – a rendőrség szükségesnek tartott további tanúmeghallgatásokat, bizonyítási eljárásokat. Fenyő Jánost 1998. február 11-én ölte meg Budapesten a mindmáig ismeretlen tettes.