A rendőrség az utóbbi hónapokban titokban lehallgatta az olaj-ügyek kapcsán ismertté vált Nógrádi Zsolt telefonját – derült ki a mai tárgyaláson. Az ügyészség a beszélgetéseket akarja felhasználni a Nógrádi elleni perben, azt bizonyítva, Nógrádi hamis bírósági tanúvallomásokra próbálta rávenni az ismerőseit.

Az, hogy ki, miért és mikor rendelte el Nógrádi Zsolt telefonjának lehallgatását, államtitok. Maga a lehallgatás ténye is csak azért került nyilvánosságra, mert a beszélgetéseket bizonyítékként fel akarják használni a Nógrádi elleni büntetőperben. A hangszalagok szigorúan titkos minősítését információink szerint azért oldották fel, hogy bebizonyíthassák: Nógrádi Zsolt olyan tanúkat próbált beidéztetni, akik hamis vallomásukkal alátámasztják az állításait. Decemberben a bíróság előtt ketten is azt állították, látták, amint Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter Nógrádi Zsolt apjának házában pénzt vesz át az olajmaffiózóktól. Az ügyészség most őket, és hét másik tanút is újra be akar idéztetni. Nógrádi Zsolt szerint a lehallgatott telefonbeszélgetéseit nem szabad komolyan venni. “Nincs is ilyenekről szó, hogy hamis tanúzás. Hát én bárkinek bármit mondhatok a telefonba. Az, hogy a bíróság előtt mit mond valaki, meg a telefonba… hát mi tudtuk, hogy lehallgatják, és akkor szórakoztunk” – vélekedett Nógrádi.

Nógrádi telefonját az ügyész szerint azóta hallgatják le, hogy tavaly augusztusban megtalálták édesapja holttestét. A gyilkossággal Zsolt öccsét, Ádámot gyanúsítja a rendőrség. Rendőrségi forrásokból ugyanakkor úgy tudjuk, a lehallgatásokat nem az ügyben nyomozó Bács-Kiskun Megyei rendőrök kezdeményezték, de hogy akkor ki más és miért, arról egyelőre senki sem beszél. Sándor Zsuzsa bíró, az FB szóvivője közölte, az ügyészség kezdeményezte, bíróság ismételten hallgassa meg azokat a személyeket, akik egyszer már tanúskodtak az ügyben, de szerepelnek a most benyújtott jegyzőkönyvekben, illetve további tanúk meghallgatását is indítványozta. A védelem 8 napon belül ugyancsak benyújt egy listát, amelyen annak a hét személynek a neve szerepel, akiket szeretnének még tanúként meghallgatni. Az ügy következő tárgyalásán, április 16-án további tanúkat hallgatnak meg a bíróságon.