A belgrádi Köztársaság téren mintegy 5000 ember gyűlt össze a Hága ellen elnevezésű tiltakozó gyűlésen. A megmozdulás résztvevői többek között kezdeményezték, hogy Milosevic védelmét az állam fizesse.

Mintegy ötezer ember gyűlt össze szombaton Belgrádban a Köztársaság téren a Szerbiai Szocialista Párt által szervezett Hága ellen elnevezésű tiltakozó gyűlésen. A tiltakozás résztvevői Carla del Ponte személyét sértő, valamint Slobodan Milosevicet dicsőítő feliratokat hordoztak, mint amilyen pl. a “Szlobo, erősebb vagy az acélnál” tartalmú – adta hírül a B92 Rádió. A Köztársaság téren lezárták a forgalmat, a téren elhelyezett hangszórókból a NATO bombázások idején “divatos” hazafias slágerek bömböltek. Az SZSZP bejelentette, a tiltakozó megmozduláson aláírásgyűjtést is kezdeményeznek, amely célja, hogy az állam fizesse Milseovic védelmét, s hogy a szerbiai kormány nyújtson garanciákat arra, hogy a volt elnök szabadlábról védekezhessék.

A tiltakozás során a szocialista felszólalók elsősorban a hágai törvényszéket és a jelenlegi belgrádi hatalmat bírálták. Mirko Marjanovic, az SZSZP elnökhelyettese azt ígérte hallgatóságának, hogy pártja hamarosan ismét hatalomra kerül. Az egybegyűltek a felszólalások után tiltakozó sétát tettek a szövetségi és a köztársasági parlament épülete elé, hogy ott átadják követeléseiket. Ezek között a két legfontosabb az, hogy az ország adjon meg Milosevicnek minden lehetséges segítséget a hágai bírósági per folyamán, valamint az, hogy induljon bírósági eljárás azok ellen, “akik felelősek Milosevic kiadatásáért”. Ha ez nem történik meg, akkor a szocialisták “polgári engedetlenségre szólítják fel a népet”.