Nógrádi József meggyilkolásának ügyében csak és kizárólag Nógrádi Zsoltot és Ádámot hallgatta le a rendőrség – közölte az ORFK Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. A közlemény szerint a lehallgatás természetesen bírói engedéllyel történt, és ennek felhasználása a hamis vád miatt folytatott eljárásban jogilag ugyancsak kifogástalan.

Az ORFK a színes Mai Lap pénteki cikkére reagálva kérte a fentiek közlését, határozottan cáfolva, hogy Nógrádi Zsolt ügyében közismert személyeket hallgatott volna le a rendőrség. Mint írják, a lap ezen állítása valótlan.

Az ORFK véleménye szerint az, hogy az ügyet a címlapon, “újabb lehallgatási botrányként” állították be, megalapoz egy jogi keresetet, melynek pontos kimunkálására a bűnügyi főigazgató már intézkedett – közölték.

A színes Mai Lap pénteki számában Nógrádi Zsoltot idézve azt állította, hogy több parlamenti képviselőt és mintegy harminc újságírót is lehallgatott az ügyben a rendőrség.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága kedden közölte az MTI-vel, hogy a Nógrádi Zsolt elleni, hamis vád miatt indított eljárásban a vád képviselője lehallgatott telefonbeszélgetésekről készült jegyzőkönyveket és kazettákat nyújtott be a bírósághoz.

Sándor Zsuzsa bíró, a Fővárosi Bíróság szóvivője elmondta azt is, hogy a bírói engedéllyel lehallgatott telefonbeszélgetésekről készített felvételek a Nógrádi Ádám (Nógrádi Zsolt öccse) ellen folyamatban lévő büntetőügyben keletkeztek. Akkori tájékoztatása szerint ezek korábban államtitkot képeztek, de a nemzetbiztonsági szakszolgálat “szigorúan titkos” minősítésüket megszüntette.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Nógrádi Ádámot apja, Nógrádi József megölésével gyanúsítja a rendőrség.

Nógrádi Zsolt ellen az ügyészség azért emelt vádat, mert tavalyelőtt nyáron a parlament olajbizottsága, illetve később az ügyészség előtt is hamisan vádolta meg Pintér Sándor belügyminisztert, Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt, Szabó Iván volt pénzügyminisztert és Boross Péter volt miniszterelnököt.

Nógrádi Zsolt azt állította, hogy az említett politikusok 1993 és 1996 között szoros kapcsolatot tartottak fenn az olajmaffiával.