6,5 millió dollár készpénzt rabolt el két férfi hétfő reggel a londoni Heathrow repülőtér biztonsági zónájából.

A Scotland Yard közlése szerint a tetemes összeg egy Bahreinből New Yorkba tartó repülőgépen érkezett a londoni nemzetközi repülőtérre, ahol az előírásoknak megfelelően az üzemanyag-felvétel idejére a British Airways (BA) biztonsági szolgálatának egyik gépkocsijába rakodták át a pénzes zsákokat.

A légi kikötő négyes termináljának biztonsági övezetében tartózkodó gépkocsihoz egy másik BA felségjelű szállítóautó érkezett, amelyből két férfi ugrott ki, megkötözte a biztonsági autó sofőrjét, átpakolta a pénzt és távozott a repülőtérről. A rablók által használt kisteherautót később kiégve megtalálták a közeli Feltham városkában.

A rendőrség egyelőre bottal üti a rablók és a pénz nyomát. A Scotland Yard illetékese a nyomozás korai voltára hivatkozva csupán annyit közölt, hogy a rablás elkövetésekor nem használtak semmilyen fegyvert. A légikikötő illetékesei körében teljes a tanácstalanság, miként juthattak be a rablók a repülőtér szigorúan őrzött biztonsági övezetébe. A londoni híradások egyelőre nem szóltak arról, kit rövidítettek meg a rablók.