MIÉP-es képviselőjelöltek választási szórólapján a Pannonrádió telefonszáma van megjelölve elérhetőségként, ezért Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke az ORTT állásfoglalását kéri az ügyben.

Több vidéki és Pest megyei MIÉP-es képviselőjelölt választási szórólapján a Pannonrádió telefonszáma van megjelölve elérhetőségként – derül ki abból a levélből, amelyet Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke küldött meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjainak és elnökének. Az ellenzéki politikus a médiahatóság sürgős állásfoglalását kéri arról, hogy jogosult-e a Pannonrádió a MIÉP oldalán közvetlen kampányszervezési feladatot vállalni. A MIÉP jelöltjeinek szórólapjából kiderül, róluk a párt központi irodájánál, a Magyar Fórum című lap kiadóhivatalánál, valamint a Pannonrádiónál lehet érdeklődni. – Ezek szerint a Pannon a MIÉP kampányában konkrét feladatokat vállal – áll Lendvai levelében.

A médiahatóság a Pannonrádió által sugárzott műsorokat törvénysértőnek találta, miután kiegyensúlyozatlanok voltak, és gyakran negatív színben tüntettek fel kisebbségeket. Jelenleg a médiahatóság vizsgálja a Pannon tulajdonosi szerkezetének törvényességét, Timár János SZDSZ-es tag indítványa alapján. Lendvai szerint a képviselők szórólapjaival a csatorna nyíltan felvállalta, hogy pártrádióként üzemel. Ezért Lendvai szerint elengedhetetlen, hogy a médiahatóság megvizsgálja, a jelenlegi testület által odaítélt frekvenciák hogyan hasznosulnak. A testület várhatóan csütörtökön veszi napirendre a Pannonrádióval kapcsolatos beadványokat. A Pannon egyébként határidőt túllépve hiányos adatokat küldött a médiahatóság számára a tulajdonosi szerkezetről – mondta Ladvánszky György testületi tag, aki indítványában felszólította a MIÉP Bocskai Szabadegyetem elnevezésű szervezetét, hogy harminc napon belül lépjen ki a Pannon tulajdonosi testületéből.