Nem helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt a férfit, akit kedden azzal a gyanúval vett őrizetbe a rendőrség, hogy előző nap bűnsegédként részt vett Oláh Jánosnak, a MIÉP országgyűlési képviselő-jelöltjének bántalmazásában.

Sándor Zsuzsa, a Fővárosi Bíróság szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: a bíróság nem tudott olyan tényt megállapítani, amely alátámasztotta volna az alapos gyanúját annak, hogy V. Tamás elkövette bűnsegédként a súlyos testi sértést.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség fellebbezett a BKKB határozata ellen. A másodfokú bírósági döntés napokon belül megszülethet, de a gyanúsított már szabadlábon védekezik.

A főügyészségi szóvivő hozzátette: a nyomozás eddigi adatai szerint fennáll az alapos gyanú, amit többek között megalapoz a sértett vallomása is. Az előzetes letartóztatást pedig azért kezdeményezte az ügyészség, mert álláspontja szerint a gyanúsított veszélyezteti az eljárás sikerét. Ezt támasztja alá az az adat, hogy a gyanúsított két személyt is megkísérelt rábírni hamis vallomás megtételre.

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t pénteken délután, hogy a bántalmazással kapcsolatos nyomozás során nem merült fel semmilyen bizonyíték az MSZP-vel kapcsolatban. Elmondta továbbá azt is, hogy az országos rendőrfőkapitány megkapta Kovács Lászlónak, az MSZP elnökének levelét, tanulmányozása után az ügyről írásban válaszol a politikusnak.

A MIÉP fővárosi frakciójának keddi sajtótájékoztatóján Oláh János arról számolt be, hogy hétfő este ismeretlenek telefonon arra kérték, hogy menjen le a József Attila Színház melletti Déryné térre, ahol 20 darab ajánlószelvényt szeretnének átadni neki.

A találkozáskor két 30-35 év körüli fiatalember várta, és egyikük baseball ütővel rácsapott, eltörte az orrnyergét, s az orvosi látlelet szerint nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a képviselőjelölt.