Pallag László kisgazda parlamenti képviselő, az Országgyűlés olajbizottságának egykori elnöke kifogásolja, hogy a Békés Megyei Bíróság kedden jogerősen egyetlen mondatért marasztalta el, kötelezte 600 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére, és állapította meg, hogy megsértette Lezsák Sándor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait.

“Pedig csak idéztem az olajbizottság zárt ülésén a Nógrádi Zsolt tanú által elmondottakat, ami pontosan így hangzott: ‘Lezsák Sándor emberei, az ő nevében jártak el'” – idézte vissza mondandóját Pallag László, az olajbizottság egykori elnöke pénteki békéscsabai sajtótájékoztatóján. Pallagot ismét a 3-as számú, békés-mezőberényi választókerületben indítja országgyűlési képviselőjelöltként az FKGP.

Az olajbizottság volt elnöke szerint joga volt ahhoz, hogy sajtótájékoztatóján idézze Nógrádi szavait, mert a bizottság tagjai a zárt ülés előtt abban állapodtak meg, hogy csak a tanú személye, és nem az általa elmondottak titkosak. “Nyolc jogi szakértővel nézettem át, hogy miről fogok a sajtótájékoztatón beszélni, és mindegyikük egybehangzóan azt mondta nekem, hogy nincsenek akadályozó körülmények, ennek ellenére három perben – Pintér Sándorral, Szabó Ivánnal és most Lezsák Sándorral szemben – is elmarasztaltak” – mondta.

A tárgyalások, így a Lezsákkal folytatott pereskedés során is, azt tapasztalt a képviselő, hogy hiába kérte a bíróságokat, hallgassák meg a tanúit, illetve jelentett be több alkalommal is elfogultságot. Az első fokon eljáró Békéscsabai Városi Bíróság nem látta szükségesnek, hogy tanúit meghallgassa, és sorozatosan elutasította összeférhetetlenségi indítványait is.

Az olajbizottság egykori elnöke, több jogerősen elvesztett per után azt a következtetést vonta le, hogy “úgy néz ki, annak a képviselőnek van jövője ma a parlamentben, aki együttműködik a hatóságokkal annak ellenére is, hogy visszaélések vannak”. Pallag szerint jönnek mások, akik folytatják tevékenységét.

A tájékoztatója végén Pallag elmondta, hogy Szabó Ivánnak már megfizette az 500 ezer forintot, Pintér Sándornak pedig megkezdte a törlesztést. A büntetések kifizetésében Pallag Lászlónak a Tiszta Kezek Mozgalom segít, és a mozgalom számlájára eddig közel kétszázezer forint érkezett, de segített neki a pártja is. “A kártérítések, perköltségek és egyéb költségek nagyobb részét azonban én fizettem ki” – tette hozzá a képviselő.