Ismertette a belga királyi ügyészség hétfőn a Pándy András és lánya, Ágnes ellen emelt vádakat perük első tárgyalási napján. Apát és lányát összesen 6 családtagjuk meggyilkolásával vádolják, Pándy Andrást emellett vérfertőzéssel is. Az ügyvéd panaszt tett a bírónál, mert szerinte a hatalmas hírverés miatt az esküdtek nem tudnak majd pártatlanul dönteni.

Tagadja az ellene felhozott vádakat Pándy András, magyar származású segédlelkész, akit a belga királyi ügyészség többszörös gyilkossággal és lányainak megerőszakolásával vádol. Pándyt és legidősebb lányát, Ágnest összesen 6 családtagjuk meggyilkolásával vádolják. A bíró kérdésére Pándy András nyugdíjas tanárnak mondta magát, 44 éves leánya, Ágnes pedig, aki könyvtárosként dolgozott letartóztatásáig, alkalmazottnak. Pándy ügyvédje felmentést kér védencének, miután Ágnes vallomását megalapozatlannak tartja, és azt mondja, hogy az ügyet a média túlzottan felfújta, a vádlottat ellenséges színben tüntette fel; véleménye szerint ez befolyásolhatja a közvéleményt, de akár az igazságszolgáltatást is. Emiatt az ügyvéd panaszt tett a bíróságon.

A per várhatóan három hétig tart. A királyi ügyészség mellett magánvádlóként Pándy két gyermeke, a 22 éves András és a 20 éves Réka Marianna is megjelent, ők ugyanis szintén áldozatnak tekintik magukat. A gyilkosságok a 48 oldalas vádirat szerint 1986 és 1989 között történtek. Pándy Andrást Ágnes jelentette fel 1992-ben, az üggyel azonban csak évekkel később kezdtek komolyan foglalkozni. 1997-ben mindkettőjüket letartóztatták, miután emberi maradványokat találtak a házukban. A rendőrséget több bírálat érte, mert kezdetben elfogadta Pándy magyarázatát, miszerint eltűnt hozzátartozói külföldre távoztak. A családtagok a 80-as éveken tűntek el. Ágnes vállomásából kiderül, hogy édesanyja, testvére és nevelőanyja meggyilkolásában segédkezett, de azt állítja, mindháromszor apja kényszerítette erre. Ágnes szerint Pándy András fiát, és nevelt lányát is megölte. 1989-ben pedig eltűnt Pándy egy másik nevelt lánya, Tünde is.

A bíróság szeretné meghallgatni Tímeát, Pándy egyik nevelt lányát is, akit többször megerőszakolt Pándy, Ágnes pedig kis híján megölte. A lány Kanadába menekült Pándytól született fiával, és bár többször elindult a család Tímea keresésére, nem bukkantak a nyomára. Egyelőre nem tudni, hogy a lány eljön-e tanúskodni a tárgyalásra Magyarországról.