A brüsszeli esküdtszéken folyó Pándy-per – tárgyalásának második napján, a vádirat ismertetése után – a másodrendű vádlott, Pándy Ágnes kihallgatásával folytatódott.

Az ügyészség Pándy Andrást hat családtag meggyilkolásával, több vér szerinti és örökbefogadott lányának megerőszakolásával vádolja. Leánya, Ágnes ellen a vád öt családtag meggyilkolása és egy gyilkossági kísérlet mostohatestvére, Tímea ellen.

A családi környezetére, a szülők és testvérek egymás közti viszonyára vonatkozó kérdések után a bíró Pándy András második feleségéről, Fintor Editről és három, korábbi házasságából magával hozott lányáról, főleg Tímeáról kérdezte a vádlottat. Ágnes azt vallotta, hogy Tímeát a Pándy családba kerülése után apja, Pándy András csakhamar erőszakkal az ágyasává tette, ahogy korábban őt, az édeslányát is. Ebből a kierőszakolt viszonyból Tímea megszülte Márk nevű fiát. Alig fél évvel a fiú születése után határozta el apja, hogy Tímeát meg kell ölni. Õ tervelte ki a gyilkosság módját, pontosan kioktatva lányát, hogy hívja be az egyik szobába Tímeát, mutassa meg neki a falon felfeslett tapétát, ami mögött mintha bankjegyeket látna. Amikor aztán Tímea odatartja a fejét a falhoz és megpróbál benézni a tapéta mögé, látja-e a pénzt, akkor Ágnes mögé lopakodva egy vasrúddal erősen üsse fejbe. Ágnessel még el is próbáltatta a gyilkosság kivitelezését, de az ütéstől Tímea csak megsérült, nem halt bele. A további gyilkosságokhoz apja – ezen a sikertelenségen okulva – már vett és használt is karabélyt.

A déli tárgyalási szünet alatt Walter Muls, Ágnes ügyvédje magyar sajtótudósítóknak nyilatkozva elmondta, hogy védekezésük fő vonala: Ágnes, akit apja fiatalon megerőszakolt és vérfertőző kapcsolatra kényszerített, sokáig az ő fizikai és lelki zsarnoksága alatt állt. Az esküdtekre vár majd annak eldöntése, hogy Ágnes mennyiben állhatott volna ellen zsarnok apjának és mennyiben volt tulajdonképpen ő is egyik áldozata. Az ügyvéd szerint bizonyítékaik vannak arra nézve, hogy amikor a két feleség és a négy gyerek megölése után, 1990-ben Ágnes végleg elköltözött apjától, Pándy András elszánta magát a legkellemetlenebb tanú és bűntárs, Ágnes meggyilkolására is. Pándy megváltoztatta kocsija rendszámát, követte és másokkal is követtette Ágnest. Walter Muls arra is utalt, hogy míg az elsőrendű vádlott makacsul tagadja a gyilkosságokat, magába zárkózva, szenvtelenül hallgat, addig Ágnes töredelmesen bevallott mindent.