Beismerte bűnösségét a Soproni Ágnes színésznő meggyilkolása kapcsán előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolt Lázár Zsolt a Fővárosi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben. Petróczi András másodrendű vádlott, a színésznő fia a minősített emberölés felbujtójaként áll bíróság előtt.

A két huszonéves fiatal 10-15 évig, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható, akár a feltételes szabadlábra bocsátás kizárásával is – áll a vádiratban. A nyomozás során Lázár már teljes beismerő vallomást tett, Petróczi azonban csak részben vallotta magát bűnösnek, védője szerint pedig legfeljebb bűnsegédi magatartással vádolható. Lázár a szerdai tárgyaláson jórészt a vádirattal egyezően adta elő a történteket. Elmondta, hogy kétéves ismeretségük során Petróczi, aki édesanyjával együtt lakott, sokszor utalt rossz viszonyukra, anyagi természetű veszekedéseikre, hogy anyja nem ad neki elég pénzt, és a kocsiját sem adja oda mindig. Ismertetése szerint Petróczi elmondta neki, mennyire gyűlöli édesanyját, és a 2000. március 9-ei gyilkosság előtti időszakban már azt emlegette: “bár csak ne lenne, bár csak dögölne meg”. Petróczi fel is ajánlott neki 8 millió forintot Soproni Ágnes megöléséért. A pénzt anyja házának eladásából kívánta fedezni. Lázár beszámolója szerint Petróczi azt tervezte, hogy savval tüntetik el Soproni Ágnes holttestét, utána meg azt, hogy a kádban kellene feldarabolni. A gyilkosság napján este Petróczi hívta őt telefonon, erre átment hozzá, és Petróczi megint előjött azzal, hogy ki van borulva az anyjától, aztán mondta, most lenne alkalmas, mert megnézte Soproni Ágnes határidőnaplóját, és nincs bejegyezve semmi.

Lázár – állítása szerint – tiltakozott, de aztán ittak, Petróczi odaadott egy 40 centiméter hoszszú, négy centiméter átmérőjű kábeldarabot, és lekísérte Soproni Ágnes szobájához. Később Petróczi unszolására a kábeldarabbal fejbe ütötte Soproni Ágnest, dulakodtak, és megfojtotta. Lázár összesen 350-400 ezer forintot kapott Petróczitól a gyilkosság után, továbbá fél áron vehetett meg Petróczitól néhány háztartási gépet, a házat azonban nem sikerült eladni. Lázár a tárgyaláson azt mondta, Petróczi intelligens, két nyelvet beszélő, nagyon jól informált fiú, aki annak ellenére, hogy hat évvel fiatalabb nála, erőteljesen befolyásolta. A rendőrség – korábbi tájékoztatása szerint – kezdetben államigazgatási eljárás keretében vizsgálta Soproni Ágnes eltűnését, és csak 8 hónappal később, 2000 októberében indult meg a nyomozás Lázár és Petróczi ellen.