Nagyon rövid időn belül, talán már a jövő héten eldönti az ügyészség: vádat emel-e, és ha igen, ki ellen a székesfehérvári maffiaügyben. Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese ezt egy tegnapi tájékoztatón mondta el a Magyar Hírlapnak.

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese a tegnapi sajtótájékoztatón közölte, hogy egy héten belül állást foglalnak arról: vádat emel-e az ügyészség, és ha igen, ki ellen az úgynevezett székesfehérvári maffiaügyben. Az eljárás tavaly júniusban kezdődött, s arról szintén a Legfőbb Ügyészség tájékoztatója kapcsán szerezhetett tudomást a közvélemény.

Börtönőr, ügyész, ügyvéd és több rendőr szerepelt az eljárásban, amelyet a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatott. Az akkori tájékoztatás szerint a maffia behatolt az igazságszolgáltatásba, nem értve ezen természetesen a bíróságot. Később az derült ki, hogy közlekedési és gazdasági ügyek eltussolását vállalták hatósági emberek pénz ellenében. Olyan információ is napvilágot látott, hogy végül viszonylag kis részelemekre esett szét a hajdan egységes, nagy maffiaügynek tetsző eljárás.