Az RTL Klub arról értesült, hogy Lengyelországba vitték a február 10-én ellopott vizsolyi bibliát. Már az Interpol is bekapcsolódott a kultúrtörténeti értékű biblia keresésébe. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság munkatársai lengyel kollégáikkal közösen próbálnak a biblia nyomára bukkanni.

Az 1590-ben nyomtatott első magyar nyelvű vizsolyi bibliát még február 10.-én hajnalban lopták el ismeretlen tettesek. A templomban több riasztó is fel volt szerelve, de az RTL KLUB értesülései szerint azok nem voltak bekapcsolva, ezért csak az állandóan aktívra állított tárló riasztója szólalt meg. A helyszínelés során a rendőrök a templom közelében egy törött baltát találtak. Ennek nyelét egy babaágy lábából alakították ki.

A biblia keresésébe a rendőrség mellett a határőrség, a vám- és pénzügyőrség és az Interpol is bekapcsolódott. Információink szerint a nyomozás szálai Lengyelországba vezettek. Úgy tudjuk a Borsod megyei rendőr-főkapitányság nyomozói jelenleg is az északi országban tartózkodnak, ahol a lengyel nyomozóhatóságokkal közösen próbálnak nyomozni a biblia után. A rendőrség az információkat sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta. Amennyiben a vizsolyi biblia Lengyelországban van, biztosra vehető az is, ami eddig csak feltételezés volt, hogy a bibliát megrendelésre lopták el.