A Legfőbb Ügyészség sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a Tények vasárnapi adásában elhangzott értesüléseket, mely szerint a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal befejezte a nyomozást a székesfehérvári maffiaügyben. Más források azonban megerősítették, hogy rövid időn belül megtörténhet az iratismertetés, ami – ha a védelem nem tesz újabb indítványt – a nyomozás hivatalos lezárását jelenti.

Az ügyben összesen 22 ember ellen indult eljárás. A gyanúsítottak között nyolc rendőr, két ügyvéd, egy ügyész, egy ügyészségi nyomozó és egy börtönőr is van. Azzal gyanúsítják őket, hogy a számukra kedves bűnözői csoportok tagjainak segítettek elkerülni a felelősségre vonást. A nyílt eljárás kezdetekor, amit a legfőbb ügyész és az országos rendőr-főkapitány közösen jelentett be, az ügyészségi nyomozók 9, egy hónappal később pedig újabb két embert vettek őrizetbe. Leghamarabb, 10 nap fogva tartás után a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal beosztottját helyezték szabadlábra. A hivatalban dolgozó ügyész 78 napig volt előzetes letartóztatásban. A gyanúsítottak közül ma már csak kettőt tartanak fogva.

A Tények értesülései szerint a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal mind a 22 gyanúsított ellen vádemelési javaslatot tesz. A Korridor szerint a Legfőbb Ügyészség a központi nyomozó hivatalt jelöli ki a vád képviseletére. Magyarországon első alkalommal fordulhat elő, hogy ugyanaz a szervezet emel vádat a bíróságon, mint amelyik az ügy felderítését végezte.