Megnyerte Gál László, a Belügyminisztérium felügyeleti és ellenőrzési hivatalának volt vezetője, korábbi Békés megyei rendőrfőkapitány jogerősen is azt a személyiségi jogi pert, amelyben három kiadót és egy kereskedelmi televíziót perelt be a róla megjelent írások és híradások miatt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében többségében helybenhagyta az elsőfokú bíróság jogsértést megállapító rendelkezéseit. Gál László a személyét érintő 1999. szeptemberében és októberében megjelent különböző írások és híradások kapcsán fordult jogorvoslatért a bírósághoz, mivel a médiumok korrupciós- és olajügyletekkel hozták kapcsolatba. A volt Békés megyei rendőrfőkapitány az RTL Klub, a Népszava, a Világgazdaság és az azóta megszűnt Napi Magyarország kiadói ellen indította a pert.

A kiadók és a televíziós csatorna fellebbezése alapján a másodfokon eljáró bíróság az elsőfokú ítéletben jogsértőnek talált 23 írás, illetve híradás közül 8-ról állapította meg, hogy azok mégsem sértették meg Gál László személyiségi jogát. A másodfokú ítélet szerint nem vagyoni kártérítésként a bíróság, beleértve a kamatokat is, összességében több mint 1,5 millió forint megfizetésére kötelezte az alpereseket.