Berekesztette a Fővárosi Közgyűlés csütörtök délutáni rendkívüli ülését Demszky Gábor, miután megismételt szavazással sem sikerült elfogadni a napirendet; a főpolgármester a jövő hétre újabb rendkívüli ülést hív össze.

Az egy hete elnapolt soros ülésen több mint húsz téma, köztük a Városháza-projekt tárgyalása hiúsult meg. Az ellenzékiek ezért most azt szorgalmazták, hogy a közgyűlés a múlt heti sorrendnek megfelelően, újabb napirendi vita nélkül folytassa az előterjesztések tárgyalását. Demszky Gábor viszont azt kezdeményezte, hogy a Városháza-projektet utolsó pontként tárgyalja a közgyűlés.

A főpolgármester elsőként a Kőbányai úti út- és csatornarekonstrukcióról szóló előterjesztés tárgyalását indítványozta, amelyet Vajda Pál főpolgármester-helyettes javaslatára vettek most napirendre. Az ellenzékiek kifogásolták a városvezetés elképzelését, s bár sokan jelen voltak a teremben, nem szavazták meg a napirendet. Ezután Demszky Gábor névsorolvasást tartott, ahol kiderült, hogy a közgyűlés határozatképes. A megismételt napirendi szavazásnál ismét csak az MSZP-SZDSZ képviselők szavaztak, létszámuk azonban eggyel kevesebb volt a határozatképességhez szükséges 34-nél.