Cs. Géza várpalotai honvéd ezredest egyebek mellett alárendelt megsértésének bűntette miatt fogták perbe, mivel több éven át folyamatosan szexuálisan zaklatta női beosztottjait. A vádirat szerint az ezredes fogdosta és közösülésre szólította föl alárendeltjeit.

A vádirat szerint Cs. Géza ezredes 1999-es parancsnoki kinevezésétől 2001 októberéig folyamatosan molesztálta női beosztottjait. A főtiszt súlyosan megsértette az alárendeltek személyiségi jogait, és visszaélt parancsnoki helyzetével is – áll az ügyész beadványában.

A vádirat megállapítja, hogy az ezredes hat női beosztottját molesztálta rendszeresen, csókolgatni, ölelgetni próbálta őket, szoknyájuk alá nyúlt, mellüket, feneküket fogdosta, sőt az egyik hölgynek azt mondta, hogy megerőszakolja a tárgyalóasztalon. Az alárendeltek női mivoltukban is megalázva érezték magukat, és a zaklatások miatt nemegyszer nézeteltérések léptek fel családjukban – áll az iratban.

Az ügyész alárendelt megsértésének bűntettével vádolja az ezredest, mivel több alárendeltjének sérelmére követte el a cselekményeket. Az ezredest emellett egy másik ügyben elöljárói intézkedés elmaradása miatt is vádolják. Az ügyet szerdán és csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.