Bűncselekmény hiányában a bíróság megszüntette az eljárást a lépfenével viccelődő két nő ellen. A bíró szerint a rendzavarással vádolt asszonyok tette csupán egy rosszízű tréfa volt.

Megszüntették az eljárást az ellen a két nő ellen, akik 2001 októberében egy fehér színű porral teli levelet tettek le egyik kolléganőjük asztalára. A két 48-49 éves asszonyt rendzavarás bűntette miatt állították bíróság elé. A bíró szerint azonban nem történt bűncselekmény, mivel ahhoz nyilvános helyen, nagy nyilvánosság előtt kellett volna közveszéllyel fenyegetőznie a két alkalmazottnak. Ezzel szemben csupán egy rosszízű tréfáról volt szó.

A két nő azzal védekezett, hogy mással ezt biztos nem csinálták volna meg, mert csak jó barátjukat akarták megtréfálni. A megviccelt nő elmondta, hogy azért “kapott frászt”, mert korábban munkahelyi beosztásából fakadóan már érkezett számára fenyegető levél. A hatóságokat pedig azért értesítette, mert tavaly októberben – a szeptemberi terrortámadás után – ezt kötelező volt megtenni.