Perrel fenyegetődzik Mogyoród polgármestere, Tóth Sándor, mivel egy magát “grds web-csoport”-nak nevező csapat erotikus tartalmat szolgáltat a város nevével megegyező .COM típusú internetcímen. Szakértők szerint ugyanakkor a városnak nem sok esélye van a cím megszerzésére.

A Hungaroringet és az egy ideig mellette még örömtanyát is működtető falu hivatalos weboldala a mogyorod.hu címen érhető el.

A mogyorod.com készítői azzal indokolták kezdeményezésüket, hogy Mogyoród nem kap kellő publicitást az interneten. “Nem elhanyagolható , hogy itt található a Hungaroring, Magyarország egyetlen olyan versenypályája, mely alkalmas Forma 1-es versenyek lebonyolítására. Azért is fontos, mert idegenforgalmi szempontból a legfontosabb állandó rendezvény hazánkban. A Ringen természetesen még számtalan verseny kap helyet, ezeknek a publicitásáról is megpróbálunk gondoskodni. Regionális híreket is fogunk közölni, hiszen nagyon nagy szükség van a régió internetes megjelenésére.” – olvasható a weboldalon, ahol jelenleg leginkább csak erotika található.

A cím visszaszerzésére a polgármesteri hivatalnak azért nincs túl nagy esélye, mert a .COM típusú címekre bárki benyújthat regisztrációs igényt, hiszen leginkább az számít, ki volt az első igénylő, és nem pedig az, kit illet a cím. Szakértők szerint csak akkor győzhetne a mogyoródi polgármester a grds ellen, ha bebizonyosodna, hogy a honlapgazdák kimerítették a hitelrontás törvényi definícióját. Ennek bizonyítása azonban a polgármesteri hivatal illetve megbízott ügyvédjeinek (specialisták) feladata lenne egy peres eljárás során, aminek kimenete ráadásul kétséges.